Internet komt binnen bij ons via een Modem Only - 24*8 DOC 3 EMTA(DOCSIS) van Telenet. Het belangrijkste was uiteraard internet, maar nu ik in verlof was had ik eindelijk eens tijd om ook de digicorders eens terug interactief te maken.

Alvast dit. De gemakkelijkste test om te zien of je digicorders interatief zijn is door het scrollen in de TV-gids. Wanneer je verder kan dan morgen (middernacht) dan heb je interactieve TV. Via de settings kan je dit ook al vermoeden, want daar ga je op de technische pagina zien dat je IP adres een 10.x.x.x adres heeft.

De opstelling tot nu toe was van de modem only een netwerkkabel naar de Ubiquiti router. Om zo het volledige LAN te voorzien van internet. Van de router was er dan een netwerkkabel naar de 'main' switch.

De opstelling moest dus wat veranderd worden zodat telenet zowel de router als de digicorders kan bereiken (in zijn eigen netwerk)

Mijn main switch is een Netgear GS724T. Er is een VLAN1 (default), ik heb een VLAN5 toegevoegd voor Telenet.
Zorg ervoor dat de poorten die voor Telenet gebruikt zullen worden niet door verbonden worden naar andere poorten. In dit voorbeeld is poort 17 verbonden met de telenet modem, 18 met de UBNT router en poort 11 met een digicorder.
Note: maak dat je poorten 17,18 en 11 in dezelfde port PVID zitten (=5)

VLAN1

VLAN5

Heel belangrijk is om je Digicorder te herstarten; dus echt de stroom eraf te nemen en daarna terug te zien of je een IP van telenet hebt gekregen in de 10.X.X.X range.

Tags gerelateerd aan dit artikel:

Domeinnamen

Prijzen - 500+ Extenties

Blog Categorie