Je zou het bijna vergeten maar van origine ben ik eigenlijk een Graduaat Elektronica. En vandaag heb ik deze skills nog even naar boven gehaald.

Mijn monitoring melde dat de Sonos Play 3 (rechts) op de terras niet meer bereikbaar is. Na wat klauteren en demonteren van het toestel kon je het al ruiken. Een verbrand circuit. Bij het openen zag ik het direct, wat ik eigenlijk al vermoede. Twee keer hetzelfde probleem; na de brug (AC -> DC) staat een capaciteit. Het koper baantje is volledige verbrand aan de positieve kant. Oplossing deze keer was zelfs alleen maar de Capacitiet van 400VAC 33µF te vervangen, en met het ene lange pootje (aan de + kant) kon ik net de brug bereiken, waardoor het weggebrande baantje kan overbrugt worden.

Het is nu reeds de tweede keer dat ik problemen heb met een Sonos Play 3 die ineens helemaal dood is. Het valt echt wel op dat het steeds met een ‘circuit board’ met referentie RN-002657 en datum 08-04-11 is.

Tags gerelateerd aan dit artikel: